/ Proiektuak / Proyectos estratégicos / Elikagai xahuketa
Tolosaldea Saretzen 2018-2025 Plan Estrategikoan jasotzen den modura, eskualdean Ekonomia Zirkularraren eredua sustatzea da zutabeetako bat eta, zentzu horretan, elikagai xahuketa murriztea da helburu nagusienetako bat. Horretarako, Tolosaldeko Lehen Hezkuntzako 13 ikastetxetako jangeletan hondakin organikoaren kudeaketaren eta kudeaketa arautzen duen legediaren analisia egin dugu, bertan xahutzen den elikagai kopuruaren estimazioa egin eta murrizteko protokolo eta ekintza-plana proposatzeko.
elikagai xahutzen dira urtean Tolosaldeko 13 ikastetxetako jantokietan
ematen dira, Ikasturte osoan zehar Tolosaldeko jangeletan.
Xahuketaren erdia platerean gertatzen da. Biltegian eta sukaldean 8,4 t., eta 2,3 erretiluetan
prestatzen ditu otorduak. Kanpoko enpresaren baten ardura da kasuen %85ean.
Guztiek hondakinak gaika biltzen dituzte, eta askok murrizteko neurriak aplikatzen dituzte.
Erabakiak araudiaren, errealitatearen, beharren eta baliabideen araberakoak dira.
Ez dago xahututako elikagaien hierarkia baten inguruko orientazio zehatzik
2023/05/26
Tolosaldeko ZTIAM eskolako ikasleak gurasoei erakutsi diete urte osoan egindako lana eta Domotek enpresara bisita egin dute
2023/05/08
Elhuyarrek eta Kutxa Fundazioak antolatuta, Gipuzkoako 10 ikastetxetako 100 gaztek ikasturtean zehar landutako 23 proiektu ikusgai izan dira Tolosako Alondegia plazan.
2023/03/07
Urtzi Markiegi ikerlariaren bisita ZTIAM Eskolan
2022/05/27
Elhuyarreko eta Tolosaldea Garatzeneko arduradunak ez ezik, bertan izan dira ere Amasa-Villabonako eta Zizurkilgo udal-ordezkariak eta Tolosaldea LHI-ko zuzendaria.
Radio Euskadi: Vivir para Ver Ataria: «Egunean 160 kilo elikagai xahutzen dira, horietako asko, baldintza onetan» Noticias de Gipuzkoa: Los comedores escolares desperdician al año 27 toneladas de comida en Tolosaldea Arrosa sarea: Ikastetxeetako jantokiak aztergai